ورود ۲رام قطار جدید به ناوگان متروي تهران

مراسم بهره‌برداری از ۲ رام قطار باقی مانده از پروژه ۷۰ دستگاه واگن مترو امروز شنبه ۲۸ تیر ماه ۹۹ توسط شهردار تهران رییس شورای شهر و معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، مدیر عامل شركت متروي تهران، مدير عامل بهره برداري متروي تهران و حومه ومدير عامل شركت واگن سازي به صورت آنلاین برگزار شد.

0

به گزارش پیام اقتصاد به نقل از مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه مهندس علي امام مدیر عامل شرکت متروی تهران وحومه در ابتدا ضمن قدردانی از زحمات کاررگران و مهندسان در شركت واگن سازی گفت: این کارخانه از یادگارهای ارزشمندجناب مهندس هاشمی است.
وی تصریح کرد: این دو رام قطار اخرین مرحله از قرارداد۱۰رام قطارکه با باز شدن ال سی در تابستان ۹۷شاهد ترخیص ۸۵درصد از قطعاتش بودیم.

مهندس امام افزود ازاد سازی ۱۵درصد قطعات منوط به تسویه حساب گمرک و دارایی بود که در سال ۹۸با مساعدت سازمان سازمان امور مالیاتی و پیگیری‌های معاونت مالی شهرداری تهران آزاد سازی شد.و از نیمه سال ۹۸ که ازاد سازی انجام شد همکاران ما درشركت واگن سازی اقدام به ساخت کردند.

مدير عامل متروي تهران با اشاره به اینکه این قطارها نسل سوم قطارهایی است که در متروی تهران به کارگرفته می‌شود و جنس بدنه آنها آلومینیومی است.

این دو رام قطار در خطوط ۶ و ۷ مورد استفاده قرار خواهند گرفته همچنين در یکی از دو قطار برای اولین بار سامانه اطلاع رسانی “پی آی اس” اجرا می‌شود.

مدیرعامل متروي تهران خبر از ساخت قطار داخلی نیز داد و گفت: پروژه ساخت یک رام قطار ملی که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز شده به زودی نمایشگاه آن در مرداد ماه سال جاري برگزار و امیدواریم تا پایان سال این قطار آماده و شاهد تولید نخستین قطار ملی باشیم.

مهندس امام افزود: در مرحله اول ساخت این قطارها حاصل زحمات کارگران و مهندسین واگن‌سازی تهران است و از همه آنها تشکر می‌کنم.

مدیرعامل متروي تهران گفت: قرارداد ساخت ۱۰۵ دستگاه واگن با شركت واگن‌سازی تهران در حال تکمیل و نهایی‌سازی است و امیدواریم با همکاری این مجموعه بتوانیم در یک ماه آینده شاهد عقد قرارداد باشیم و در سال آینده اولین سری محصولات را تحویل بگیریم.

مسئولان نسبت به رفع مشکلات قرارداد ۱۰۵ واگن جدید مترو به شهرداری کمک کنند .

درادامه دکتر سید مناف هاشمی گفت: از مسئولان درخواست مي كنم نسبت به رفع مشکلات قرارداد ۱۰۵ واگن جدید مترو به شهرداری کمک کنند.

وي تصريح كرد: امروز محصولات قرارداد سال ۹۷ به پایان می رسد، برای اینکه شركت واگن سازی با ۳۵۰ مهندس و تلاشگر برپا باشد امیدوار هستیم گره مختصری که در بحث قرارداد خرید ۱۰۵ واگن در بحث قیمت طرف چینی و پیش پرداخت ایجاد شده زودتر به تفاهم برسیم تا بتوانیم ازسال آینده شاهد ورود واگن های این قرارداد باشیم.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه در حال حاضر هزارو ۴۵۰ واگن در مترو فعال هستند، گفت: به همین مقدار و حتی بیشتر از آن کسری واگن داریم و به عبارت دیگر ما با ۵۰ درصد ظرفیت در شهرتهران کار می کنیم و این در حالیست که این ۲ رام قطار می تواند روزانه ۵۰هزار مسافر را پوشش دهد اما اگر بتوانیم نیاز تهران در خصوص تامین واگن که حدود ۱۵۰۰ واگن است را تامین کنیم می توانیم پوشش حداکثری داشته باشیم.

معاون شهردار تهران با بيان اينكه این دو رام قطار به خطوط۶ و ۷ وارد خواهند شد.افزود: قرارداد ۶۳۰واگن دولت تلاش هایش مجددا آغاز شده و امیدواریم این واگن ها نیز به مانند این ۲ رام قطار هر چه زودتر وارد ناوگان شود.

وي با اشاره به آزاد سازی ۹۱۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت كه بعد از ۱۴ ماه پيگيري خوشبختانه نیمی از این مبلغ پرداخت شده است گفت: امیدواریم با پیگیری ها نیمی دیگر آزاد شود. تضامین شهرداری تهران پذیرفته شده و بازپرداخت نیمی از اوراق مشارکت بر عهده دولت است. دولت نامه داده و هنوز در چالش با بانک برای پذیرفتن تضامین است.

دکتر سید مناف هاشمي با اشاره به دیگر ظرفیت های مالی مترو گفت: تامین مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد تومان از محل واگذاری مجتمع های ایستگاهی نکته دیگری است. بر اساس مصوبات شورای اسلامي شهر تهران، شرکت مترو می تواند بخشی از هزینه توسعه مترو را از محل توسعه مجتمع های ایستگاهی تامین کند.
شرکت واگن‌سازی تهران عملا به دلیل نبود واگن و تجهیزات بیکار می‌شود .

مهندس محسن هاشمي رییس شورای اسلامي  شهر تهران گفت: با بهره‌برداری از دو رام قطار مترو، شرکت واگن‌سازی تهران عملا به دلیل نبود واگن و تجهیزات بیکار می‌شود.

وي که به صورت آنلاین در مراسم بهره‌برداری از دو رام قطار شركت داشت گفت: متروی تهران در حال حاضر حدود ۲۰۰ قطار عملیاتی دارد و امروز یک درصد به ظرفیت آن افزوده می‌شود.

رییس شورای اسلامي شهر تهران تصریح کرد: اگر بخواهیم با یک دهه قبل یعنی سال ۹۰ ظرفیت را مقایسه کنیم، یک و یکدهم قطار به ازای خطوط وجود داشته اما از آنجایی که  مناسب با افزایش طول مترو و تونل‌ها، قطار اضافه نشده،این سرانه ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده و به ۸دهم رام قطار رسیده است.

مهندس هاشمي گفت: تلاش های زیادی برای زیر ساخت شده است اما در تحهیزات متحرک دچار عقب ماندگی شده ایم وي با اشاره به اینکه به علت شیوع ویروس کرونا و براي كاهش ازدحام جمعيت گفت: اما اين كار تا كنون  علي رغم تمام مصوبات انجام نشده است

وي تاکید کرد: تاکنونی این اقدامات نتوانسته عملیاتی شود که بخشی از آن مربوط به دولت و بانک‌ها است و بخشی هم بخشی به دلیل ضعف در پیگیری‌های شهرداری تهران بوده است. مهندس هاشمي خاطرنشان كرد: بايد هرچه سريع ترقرارداد ساخت ۶۳۰ واگن با واگن سازي به نتيجه برسد تا اين كارخانه بتواند قطار ملي كه در متروي تهران دنبال مي شود و كار ارزندهاي است سال جهش توليد محقق شود.

راه‌اندازی خط ۱۰ متروي تهران

شهردار تهران نيز در اين مراسم به صورت ويديو كنفرانس شركت داشت گفت:‌به زودی بخش اول خط ۱۰ مترو از میدان کتابی به سمت منطقه ۲۲ ساخته می شود.

دکتر پیروز حناچی افزود: ظرفیت کارخانجات واگن‌سازی تهران و کلانشهرها بسیار بالا است و ساخت واگن در کشور و کاهش وابستگی به خرید قطعات خارجی مترو مسیری راهبردی است که در حال پیگیری آن هستیم.

وی افزود: علاوه بر خرید ۱۰۵ دستگاه واگن که در دستور کار قرار گرفته و ۱۰۵ واگن داخلی در مرداد قطعات آن در داخل آماده شده که به زودی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

شهردار تهران ادامه داد: قرارداد خرید ۶۳۰ واگن با طرف چینی انجام شده و با پیگیری سفارت چین در ایران این مسأله نیز مدنظر قرار دارد و دولت هم اقدامات لازم را در این راستا انجام خواهد داد.

دکتر حناچی با اشاره به اینکه بیکاری در شرکت واگن‌سازی تهران باعث ایجاد نگرانی‌هایی شده است، گفت:‌تلاش‌هایی انجام خواهیم داد که بیشتر از قبل سفارشات ساخت واگن را با شرکت‌های داخلی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: مقدمات آغاز ساخت خط ۱۰ مترو نیز فراهم شده و ساخت بخش اول این خط از  میدان کتابی به منطقه ۲۲ به زودی رسماً آغاز می‌شود.
شهردار تهران گفت:‌ تراكم در این منطقه سنگین بوده و متناسب با حمل و نقل عمومی مورد توجه قرار نگرفته است اميدواريم با افتتاح این خط شاهد رفع مشکلاتی در حوزه حمل و نقل خواهیم بود.
اختصاص ندادن ارز دولتی به قطعات مترو مشكل بزرگ بهرذه برداري مترو
در پايان مراسم مهندس نوبخت مدير عامل شركت بهره برداري متروي تهران و حومه گفت شرایط کاری در حال حاضر سخت است، با شیوع کرونا درآمدهای ما به شدت کاهش پیدا کرده است. غرفه‌داران درآمد ندارند شرایط خوب نیست اما در حال مدیریت هستیم تا بتوانیم بهترين خدمات را ارئه دهيم.

یکی از مشکلات اساسی در مترو عدم تامین قطعات یدکی است اگرچه در حال حاضر قطاري بخاطر نبود وسايل يدكي از سرويس خارج نيست مخصوصا در از اسفند ماه ۹۸كه ويروس کرونا مطرح شد سعي كرديم هيچ كاهشي در سرويس دهي ها نداشته باشيم و حتي  درهمين شرايط سخت سرفاصله حركت قطارها را كاهش هم داده ايم.

مهندس نوبخت با تاكيد بر اينكه یکی از مشکلات بهر ه برداري متروي تهران و حومه تأمین قطعات یدکی  است خاطرنشان كرد: با توجه به محدودیت‌هایی که وجود دارد و اینکه ارز دولتی تعلق نمی‌گیرد، نمی‌توانیم برخی از قطعات را تأمین کنیم.