پیام مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی به مناسبت گرامی‌داشت روز جهانی دریانوردی

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در پیامی روز جهانی دریانوردی را به جامعه بزرگ و عزیز دریایی کشور، تبریک گفت‌.

0

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان بنادر و دریانوردی در پیام علی‌اکبر صفایی آمده است:

أَ لَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ سَخَّرَ لَکُمْ ما فِی الْأَرْضِ وَ الْفُلْکَ تَجْرِی فِی الْبَحْرِ بِأَمْرِهِ

سازمان بین المللی دریانوردی (IMO) با انتخاب شعار «حرکت به سوی آینده: اول ایمنی» برای سال ۲۰۲۴ بار دیگر بر تامین ایمنی و ضرورت امنیت دریانوردی تأکید کرده است؛ این سازمان همچنین طی سه ربع قرن گذشته از تشکیل و عضوگیری از دولت‌های صاحب دریا، دغدغه ‌هایش از حفظ محیط زیست دریایی در مقابل آلودگی‌های ناشی از کشتیرانی را نیز در چارچوب کنوانسیون بین المللی جلوگیری از آلودگی دریایی(MARPOL) و در قالب پروتکل‌ها و الزامات اجرایی به کشورها و دولت‌های عضو آیمو، اعلام کرده است.

دیجیتالی شدن و اتوماسیون به طور فزاینده‌ای در صنعت حمل‌و‌نقل دریایی، روز‌به‌روز در حال افزایش است و این فناور‌ی‌ها عملکرد را بهینه کرده و اثرات آسیب های زیست محیطی را کاهش داده است و پایداری را تضمین و حمل‌ونقل دریایی را متحول می‌کند.

شعار «حرکت به سوی آینده: اول ایمنی» سیاست‌های بلندپروازانه و تسریع کنند کاهش گاز‌های گلخانه‌ای توسط IMO را ترویج می‌کند و خطرات ایمنی را نیز با معرفی فناوری‌های جدید و سازگار با محیط زیست از یک طرف و سوخت‌های جایگزین از سوی دیگر، کاهش می‌دهد.

این درحالی است که در دهه‌های اخیر با افزایش برخی فعالیت هاکه مغایر با مقررات حفظ محیط زیست دریایی است، شاهد به هم خوردن توسعه پایدار محیط زیست و به خطر افتادن سلامت دریاها، اقیانوس ها و منابع آبزی هستیم.

سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مرجع دریایی کشور و نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای دریایی به ویژه سازمان بین المللی دریانوردی با التزام به اصل پنجاهم قانون اساسی، همواره در برنامه‌های خود به دنبال توسعه حمل و نقل دریایی با رویکرد حفظ محیط زیست دریایی و تامین ایمنی و امنیت دریایی و دریانوردی بوده است و به تبع شعار روز جهانی دریانوردی به دنبال توسعه اهداف اقتصادی با حفظ محیط زیست پایدار و کشتیرانی سبز است.

در همین راستا، تلاش ها و حمایت مالی و معنوی انجام شده برای تولید سیستم پردازش و مدیریت آب توازن، برنامه ریزی برای تولید و تأمین سوخت کم گوگرد برای ناوگان کشتی های کشور، تأمین برق ساحلی برای شناورها در برخی بنادر کشور، تهیه و اجرایی سازی دستورالعمل بازیافت کشتی ها، بررسی طرح های استفاده از انرژی های نوین در بنادر و حمایت از طرح های استفاده از موتورهای دریایی الکتریکی از مهم ترین اقدامات مؤثر این سازمان در جهت تحقق کشتیرانی سبز است.

همچنین برنامه ریزی و نظارت کامل در امور کشتیرانی ساحلی و بازرگانی و تأمین ایمنی عبور و مرور شناورها، خارج سازی مغروقه از آب های سرزمینی، بازرسی اولیه از شناورهای خارجی و توقیف این شناورها به دلیل معایب فنی و ایمنی و همچنین توقیف فنی و ایمنی این شناورها و بازرسی اولیه از شناوران تحت پرچم به دلیل معایب فنی و ایمنی از جمله اقدامات صورت گرفته در بخش ارتقای ایمنی و امنیت دریایی و بندری، است.

بازرسی متمرکز از شناورهای مسافری و لندینگ‌کرافت های حمل خودرو و سرنشین، انجام ممیزی امنیتی کشتی های نفتکش، تهیه ماژول جهت ثبت گزارشات بازرسی از سکوهای ثابت و متحرک نفتی و گازی و شناورهای فراساحل، نظارت بر تست های دریایی، اجرای مفاد دستورالعمل ارتقای شغلی افسران کنترل و بازرسی کشتی ها، تهیه پیش نویس اولیه کنترل و بازرسی از راه دور توسط ج. ا. ایران، مشارکت در تهیه راهنمای حداقل استاندارد جهت پرسنل موتورخانه کشتی ها جهت افسران کنترل و بازرسی کشتی ها، انجام ممیزی از مراکز اصلی کنترل و بازرسی کشتی ها در تمامی استان های ساحلی و استخراج نواقص مترتب بر الزامات طرح از دیگر اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی به شمار می‌رود.

این‌جانب به نمایندگی از جامعه دریایی و بندری کشور، روز جهانی دریانوردی را به مردم شریف ایران، مدیران، مسئولان و کارشناسان و فعالان حوزه دریایی و بندری در تمامی شقوق شغلی به ویژه دریانوردان، فعالان سکوهای نفتی، صیادان، مالکان کشتی ها و شرکت های کشتیرانی، سازندگان شناورها و تجهیزات ناوبری، دانشگاهیان علوم دریایی، اصحاب رسانه های دریایی و کلیه فعالین حوزه دریا و بندر تبریک و تهنیت عرض می‌کنم و برای همه این عزیزان که سهمی در اعتلای نام مقدس جمهوری اسلامی ایران در عرصه حمل و نقل دریایی بین‌المللی دارند، سلامت و موفقیت روز افزون را از درگاه خداوند متعال، مسئلت دارم.