بررسی ۳۰۰ کیلومتر از سواحل استان گیلان در راستای طرح تحول زمینشناسی دریایی
سرپرست ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی گیلان با بیان اینکه طرح تحول زمینشناسی دریایی در تیرماه سال ۱۴۰۲ توسط این سازمان آغاز شد، گفت: این طرح با هدف انجام مطالعات پایه زمینشناسی دریایی سواحل و محدودههای دریایی و دریاچهای از دیدگاه معدنی و زمینشناسی و بهرهبرداری از منابع اقتصادی موجود آغاز به کار کرد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، سرپرست ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی گیلان با بیان اینکه طرح تحول زمینشناسی دریایی در تیرماه سال ۱۴۰۲ توسط این سازمان آغاز شد، گفت: این طرح با هدف انجام مطالعات پایه زمینشناسی دریایی سواحل و محدودههای دریایی و دریاچهای از دیدگاه معدنی و زمینشناسی و بهرهبرداری از منابع اقتصادی موجود آغاز به کار کرد.
به گفته مهندس فرشید رمضانی، اجرای مطالعات در این حوزه با عنوان پروژههای ژئوشیمی و آلایندههای زیستمحیطی، رسوبشناسی و ژئومورفولوژی در استان گیلان در دستور کار قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: طرح تحول زمینشناسی دریایی با ۲۷ برگه نقشه در طول ۳۰۰ کیلومتر از سواحل استان گیلان به مساحت ۵ هزار کیلومتر مربع در مراحل پایانی اجرای آن است.
سرپرست ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی گیلان با بیان اینکه مراحل نمونهبرداری و برداشت میدانی توسط کارشناسان این سازمان طبق برنامه زمانبندی به اتمام رسیده، گفت: در این راستا تعدادی از گزارشها و نقشهها به مرحله چاپ رسیده و سایر برگهها تا پایان خرداد ماه سالجاری آماده یکپارچهسازی دادهها و نقشهها خواهند شد.
شایان ذکر است؛ شناسایی آلایندههای زیست محیطی در سواحل و محیطهای دریایی و تولید اطلاعات پایه به عنوان مبنای تصمیمگیری و جانمایی کلان پروژههای عمرانی و زیرساختی دریایی و ایمنسازی آنها، تبیین نقش و جایگاه ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک ایران در اقتصاد بینالملل در پهنهها و سواحل آبی، شناسایی جاذبهها و پتانسیلهای گردشگری دریایی و کمک به توسعه مناطق شهری و روستایی و بنادر در سواحل شمالی کشور و در استان گیلان از جمله اهداف طرح تحول زمینشناسی دریایی عنوان شده است.