انتقال آب ارس، نجات تشنگی ۳.۵ میلیون نفر

طرح ملی انتقال آب ارس به شهرستان‌های مرند، شبستر و تبریز پس از ۸ سال توقف، با هدف تأمین آب آشامیدنی بیش از ۳.۵ میلیون نفر از ساکنان آذربایجان شرقی از سر گرفته شد. قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با اقدامات جهادی، این پروژه حیاتی را از سر گرفته است.

0

آذربایجان شرقی در سال‌های اخیر با چالش‌های جدی در تأمین آب شرب مواجه بوده است. طرح انتقال آب ارس به عنوان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های زیرساختی این استان، امید تازه‌ای برای رفع این مشکل است.

این ابرپروژه ملی شامل خط لوله‌ای به طول ۱۴۰ کیلومتر با قطر ۲۰۰۰ میلی‌متر است که با ۷ ایستگاه پمپاژ، یک مخزن ۳۰۰ هزار مترمکعبی و تصفیه‌خانه‌ای با ظرفیت ۷ متر مکعب بر ثانیه تکمیل می‌شود. همچنین یک تونل ۵ کیلومتری بخش دیگری از این پروژه است.

فاز نخست پروژه شامل ۳۵ کیلومتر مسیر و ۶ ایستگاه پمپاژ با موفقیت به بهره‌برداری رسیده است. بخش دوم که ۱۰۵ کیلومتر خط انتقال را شامل می‌شود، پس از ۸ سال توقف، اکنون با ورود قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) از سر گرفته شده است.

هلدینگ نیروی قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) از اردیبهشت ۱۴۰۱، بدون انتظار برای ابلاغ قرارداد رسمی، مطالعات و طراحی پروژه را آغاز کرده و هم‌اکنون عملیات تملک، مسیرگشایی و لوله‌گذاری با همکاری شرکت آب منطقه‌ای استان در حال اجراست.

با تکمیل این پروژه حیاتی، علاوه بر تأمین آب شرب کلان‌شهر تبریز، ۲۲ شهر و ۱۶۹ روستای مسیر نیز از مزایای آن بهره‌مند خواهند شد. این طرح ملی می‌تواند نقش مهمی در توسعه پایدار منطقه و به با تکمیل این پروژه حیاتی، علاوه بر تأمین آب شرب کلان‌شهر تبریز، ۲۲ شهر و ۱۶۹ روستای مسیر نیز از مزایای آن بهره‌مند خواهند شد. این طرح ملی می‌تواند نقش مهمی در توسعه پایدار منطقه و بهبود کیفیت زندگی ساکنان آذربایجان شرقی ایفا کند.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری:

با تکمیل این پروژه حیاتی، علاوه بر تأمین آب شرب کلان‌شهر تبریز، ۲۲ شهر و ۱۶۹ روستای مسیر نیز از مزایای آن بهره‌مند خواهند شد. این طرح ملی می‌تواند نقش مهمی در توسعه پایدار منطقه و بهبود کیفیت زندگی ساکنان آذربایجان شرقی ایفا کند.

کلیدواژه‌های کانونی:

۱٫ قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص)

۲٫ انتقال آب ارس

۳٫ آذربایجان شرقی

۴٫ توسعه پایدار

۵٫ تأمین آب شرب