بهزاد کرمی عنوان کرد: کسری صادرات ذوب آهن اصفهان را جبران می کنیم
با وجود مشکل تامین مواد اولیه در ذوب آهن اصفهان، اما با برنامه ریزی های انجام گرفته، محصولات این مجموعه در سبدهای کامل و با مطلوبیت بالا در بورس کالا به متقاضیان عرضه می شود. در این خصوص با بهزاد کرمی، معاون بازاریابی و فروش ذوب آهن اصفهان گفتگویی انجام دادیم که در پی می آید:
به گزارش پیام اقتصاد به نقل از شرکت ذوب آهن اصفهان، معاون بازاریابی و فروش ذوب آهن اصفهان، گفت: به دلیل کمبود مواد اولیه، تولید با دو کوره بلند در حال انجام است، اما اگر مواد اولیه مورد نیاز شرکت تامین شود، ذوب آهن می تواند با تمام ظرفیت و حداکثر بهره وری به کار خود ادامه دهد، اما با وجود مشکلات عدیده در تامین مواد اولیه، این شرکت توانسته است در حدود ۶۱۳ هزار تن چدن مذاب تولید کند و طی سه ماهه نخست امسال، فروش ذوبآهن در حدود ۵۹۰ هزار تن بوده است.
وی با بیان این که محصولات تولیدی ذوب آهن به دلیل روش تولید و مدیریت کیفیت و استانداردهای بالا مورد توجه مشتریان، در بازارهای داخلی و صادراتی است، گفت: تیرآهنهای تولیدی ذوب آهن، از سایر مقاطع تولیدی این شرکت مورد توجه بازار هستند که در سه ماهه اول سال جاری بیش از ۲۱۰ هزار تن از این محصول را در بازارهای داخلی و خارجی به فروش برساند.
کرمی با اشاره به خط تولید ریل در ذوب آهن اصفهان که یک خط تولید دو منظوره است علاوه بر ریل، قادر به تولید انواع تیرآهن های سنگین ازجمله تیرآهن های بال پهن است، افزود: ذوب آهن اصفهان با ظرفیت ۴۰۰ هزار تنی تولید ریل، قادر است علاوه بر نیاز داخلی، صادرات این محصول را نیز انجام دهد.
معاون بازاریابی و فروش ذوب آهن اصفهان، تاکید کرد: با ظرفیت بالای تولید و استانداردهای کسب شده توسط ریل های تولیدی ذوب آهن، دیگر هیچگونه وارداتی از سوی شرکت های مصرف کننده این محصول، توجیه پذیر نیست و در حال حاضر شرکت ذوب آهن اصفهان این توانایی را دارد که تمام نیاز ریلی کشور را تامین کند.
وی با بیان این که در دوران تحریم های ظالمانه با درایت مدیریت و عزم تلاشگران شرکت بر اغلب مشکلات فائق آمده ایم و توانستیم رشد تولید و فروش و به خصوص صادرات داشته باشیم، تصریح کرد: در حال حاضر معادن با توجه به بالا رفتن بهای ارز در بازار تمایل فراوانی به صادرات دارند و حتی وضع تعرفه ۲۵ درصدی، صادرات را برای آن ها به صرفه کرده و این شرکت ها در حال خام فروشی منابع کشور هستند، در حالی که فولاد سازان بزرگ به دلیل کمبود مواد اولیه مجبور به محدود کردن تولید خود شده اند.
وی با بیان این که مشکل عمده ذوب آهن اصفهان، عدم تامین پایدار مواد اولیه است، گفت: مدرس خیابانی از روزهای آغازین سرپرستی وزارت صمت، جلسات متعددی با نمایندگان فولادسازان و معدنکاران داشت، به بررسی مشکلات این صنعت پرداخته و توانسته تا حدود زیادی مشکلات این حوزه را تسهیل کند و امیدواریم این جدیت تا زمان رفع کامل مشکل تامین مواد اولیه شرکت های بزرگ فولادی تداوم یابد.
کرمی از رشد ۲۸ درصدی صادرات ذوب آهن در سال ۹۸ خبر داد و گفت: با توجه به افت فعالیت های تجاری در تمام نواحی اقتصادی جهان بر اثر پاندمی ویروس کرونا و همچنین تاکیدات خاص وزارت صمت بر عرضه محصول در داخل کشور (در اواخر سال گذشته و ابتدای سال جاری) با کاهش صادرات مواجه بودیم. البته با دستورات اخیر و حمایت های موثر سرپرست وزارت صمت، روند صادرات شرکت های فولادی در حال بهبود و افزایش است و امیدواریم این عقب افتادگی جبران شود.
وی با بیان این که صادرات نیمی از تولیدات شرکت در دستور کار قرار دارد، تاکید کرد: جهت کنترل افسار گسیخته قیمت ها که ناشی از برخی اقدامات سوداگرانه است، اقداماتی انجام شده که امیدواریم به منظور تداوم این روند، جهت دسترسی مصرف کنندگان نهایی محصولات که عمدتا از اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه هستند، حمایت و پشتیبانی لازم از مراجع مربوطه صورت پذیرد.